2011. július 24., vasárnap

Apor Vilmos püspöki iratai - Jelenlegi ára: 2 350 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Apor Vilmos püspöki irataiA könyv listaára: 2700 Ft. Leírás:
Apor Vimos, a II. János Pál pápa által boldoggá avatott erdélyi származású katolikus pap, győri püspök, a vészkorszak egyik legjelentősebb embermentője volt. Keményen bírálta és ostorozta a fennálló rendet, személyesen kelt a kiszolgáltatottak védelmére a német és nyilas vezetőkkel szemben. Később a helyi asszonyokat védelmezve egy szovjet tiszt sebesítette meg halálosan. Jelen kötetben Apor Vilmos kényszerűen rövid egyházkormányzói működésének püspöki körleveleiből és egyházkormányzati irataiból készített válogatást ad közre a szerkesztő. A kötet huszonöt dokumentumot tartalmaz, melyek évenként vannak csoportosítva, s a Győri Egyházmegyei Levéltár részét képezik. A körleveleket és egyházkormányzati iratokat a szerkesztő nem teljes körűen és nem teljes terjedelmében közölte, hanem arra törekedett, hogy azokból az egyházkormányzat, Apor Vilmos püspöki tevékenységére jellemző és azt bemutató részeket közölje. A kötetből kimaradtak az olyan részletek, melyek nem köthetőek szorosan Apor működéséhez, valamint az üldözöttek védelmével kapcsolatos iratok. Ez utóbbiak azért, mert a közeljövőben külön kötetben látnak napvilágot. Az iratok foglalkoznak keresztelésekkel, házasságok bejelentésével, a papi nyugdíjintézet számadásával, misebor és ostya beszerzésének költségeivel, papszentelésekkel, a harangozók jogviszonyával, a hitoktatók óraszámaival, s tartalmazzák a püspök levelezését is. A kötetet rendkívül részletes életrajzi válogatás és helynévmutató zárja. ISBN: 978-963-86775-5-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 350 Ft

Az aukció vége: 2011-07-26 14:42
. Apor Vilmos püspöki iratai - Jelenlegi ára: 2 350 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése